woensdag 21 maart 2012

Mc Marjolein

Ik geloof dat ik het al eens eerder heb gemeld, maar ik ben gek op hamburgers alleen niet die van "M" of soortgelijke ketens. Nu heb ik van de week een kookboek cadeau gehad vol met allerlei hamburgers (Burgermeester). Dus moesten ze er zaterdag aan geloven. De keuze viel op een hamburger van lamsgehakt, gekruid met Ras el Hanout.
Maak de burgers van 600 gr lamsgehakt, 1 eidooier, 1 teen knoflook geperst, 1 el Ras el Hanout, 1 tl zout en versgemalen peper. Grill ze zonder toevoeging van olie.
Meng 200 gr uitgelekte kikkererwten met een 1/2 rode peper fijngesneden, 2 el citroensap, 1 el tahin, 1 tl paprikapoeder, 1 tl kerriepoeder, 1 tl komijnpoeder, 1 teentje knoflook geperst en 1 el Turkse yoghurt in een keukenmachine. Dit gaat onder de hamburger op het broodje. Maak dan nog de saus van 4 takjes munt fijngesneden, 1/2 teentje knoflook geperst, 1 el citroensap, 1/2 tl zout, versgemalen peper en 4 tot 5 el Turkse yoghurt.
Neem een broodje (of een stuk Turks brood) beleg met sla, komkommer de kikkererwtenpuree, de lamsburger, de muntsaus en ringen rode ui. Misschien begin ik ooit een hamburgerrestaurant?

 Buffel in Yellowstone Park

4 opmerkingen:

  1. Ja, leuk dan kom ik in de bediening helpen (of in de keuken hahaha) gezellig.

    Ben benieuwd welke hamburger ik voorgeschoteld krijg de volgende x dat ik kom eten (zou het in de familie zitten...., ik ben namelijk ook gek op hamburgers, zelfs die van een snackbar)

    xxx Nancy

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Nancy,
      ik ga speciaal voor jou een hele lekkere hamburger maken de volgende keer als je komt eten.
      xxx Mar

      Verwijderen
  2. Hai Marjolein,
    Ik wilde je even zeggen dat Jesse en ik erg genieten van jullie recepten, we maken best vaak iets van jullie blog.
    Afgelopen weekend die burger gegeten, lekker hoor!!
    Keep on going!
    groet, Daphne

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Als je een hamburgerrestaurant gaat beginnen, kom ik beslist bij je eten!

    BeantwoordenVerwijderen