zondag 18 maart 2012

Een eenvoudige doch voedzame maaltijd

Afgelopen vrijdag zat ik na een dag vergaderen op de motor te bedenken wat ik voor Mar en mijzelf die avond zou koken. Het moest iets met venkel zijn (want die zat in ons bio-groenten pakket). Eerst een kookboek induiken, dat werd nix. Ik zou daarna zeker geen zin meer hebben de deur uit te gaan.
Bij Abcoude begon het te dagen, bij knooppunt Holendrecht werd het helderder en bij de afslag op de N201 naar het winkelcentrum wist ik het! :)
Maak de venkel schoon en snijd in niet te dikke plakken. Leg ze in een ovenvaste schaal, besprenkel vorstelijk met olijfolie en plaats de schaal in een op 180-200 graden voorverwarmde oven gedurende een minuut of 20.
Neem 2 niet te te dikke kalfsSchnitzels!, haal ze door een geklopt eitje, bestrooi deze met een mengsel van eigen gemaakt broodkruim (lekker van verschillende typen brood) en geraspte Parmezaanse.
Ondertussen begint het water te koken voor de pasta.
Verwarm in een koekenpan boter/ olijfolie en bak 10 blaadjes salie op een laag vuur. Die geur alleen al! Jahoe!!!!
Haal de salie eruit en leg even apart. Bak vervolgens in hetzelfde tempo de Schnitzels!. Doe de pasta in het kokende water. Controleer de venkel en als deze al al dente is besprenkel het dan met je lekkerste balsamico azijn en zet nog even terug in de oven.
Met een beetje timing is alles tegelijk klaar. Schep het op voorverwarmde borden.
En als final touch giet je een flinke scheut marsala bij het braadvocht, gas erop, aanbaksel losschrapen en oppassen dat de boel niet in de hens gaat...
Giet dit over het vlees. Gebakken blaadjes salie er bovenop leggen.
Glaasje Torres Rose erbij en ... do I need to say more!

2 opmerkingen: