dinsdag 29 november 2011

Meatballs Special

Marjolein moet vanavond werken op school. Dus......ik ben aan de beurt! We zijn met zijn tweeen. Janet en ik. Beiden vinden we dat het op zo'n avond niet te moeilijk moet zijn. Bordje op schoot, tv aan, glaasje drinken op het tafeltje naast de stoel.
Dus lekker gebakken aardappeltjes (flink boter in de pan, aardappelpartjes van AH erbij, flink het gas erop, even doorbakken, regelmatig schudden en als ze een beetje bruin worden, gas zachter en alsnog regelmatig schudden!), spruitjes (let op! Niet te gaar! En na het afgieten een beetje nootmuskaat erover raspen.) en een gehakballetje Especialle!
Neem 300 gr half om half gehakt, eitje erbij, een uitgeperst teentje knoflook, kleineetlepeltje sambal, eetlepel kaneel, theelepel kardemom poeder, theelepel korianderpoeder, een flinke hand rozijnen, zout en peper naar smaak en voldoende broodkruim om een stevige gehaktbal te maken.
Bak de ballen in flink boter. Let goed op, want door de kruiden kunnen ze aanbakken. Is niet erg, maar mooier als ze "gaaf" zijn.
Janet vond deze meatballs "Lekker fris en een beetje zoet, hartstikke lekker Pap!!".
Daar doe je het voor, toch??

2 opmerkingen:

  1. YES papa's gehaktballen, altijd yummie. Jammer dat ze nou net niet gemaakt worden als ik thuis ben ;) Maar misschien ga ik ze morgen wel maken met pompoen en zoete aardappel van de grill

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mis ik deze lekkere gehaktballen alleen maar omdat ik moet werken, dat is niet eerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen