zaterdag 19 november 2011

Knoflook garnalen en kersencrumble

Heerlijk het is weer vrijdag en dus weekend. En ik had zin in een lekker etentje, je weet wel, alles erop en eraan. Voor, hoofd en een toetje. Op de website van Allerhande vond ik een gerecht met garnalen en in de Delicious een toetje van Jamie Olliver. In de koelkast ligt nog kaas uit Schotland van het eiland Arran, lijkt mij heerlijk met de Devilled Onions (zie eerder blog, Scottish Delight) als voorgerecht.

Voor het gerecht met de knoflook garnalen, kook je rijst gaar en maak je een salade van kortgekookte haricots verts met 2 klein gesneden tomaten en een in ringen gesneden ui, die even gebakken is en afgeblust met balsamicoazijn. Maak een dressing van olijfolie, beetje grove mosterd, suiker, zout en peper. Azijn is niet nodig, want dat zit over de ui. De reuze garnalen (gekookt en gepeld) worden gebakken met een gesnipperd uitje, 2 tenen uitgeperste knoflook en wat chilipoeder naar smaak (een beetje scherp is wel lekker). Heerlijk met een Pinot Grigio.




Het toetje was iets meer werk. Voor 2 personen heb ik 175 gr Cantuccinokoekjes verkruimeld met een handjevol amandelen en 75 gr bruine suiker in de keukenmachine. De kersen uit pot uit laten lekken, maar het sap opvangen en met 100 gr suiker verwarmen totdat de suiker gesmolten is. Dan het sap binden met aardappelzetmeel of maizena en de kersen weer toevoegen. Kersen met sap verdelen over ovenvaste schaaltjes en bedekken met het koekmengsel. In de oven op 175 gr C 20 minuten bakken. Lekker met opgeklopte slagroom vermengd met Griekse yoghurt.


Echt een goed begin van het weekend.

1 opmerking:

  1. Wow dat ziet er heerlijk uit die crumble....En ja die garnalen is ook wel wat voor een doordeweekse dag hier....Thanks for sharing;-)

    BeantwoordenVerwijderen