dinsdag 12 juli 2011

BBQ weekend zondag

Vandaag stond in het teken van BBQ'en met de familie, een idee van Nancy. Op deze manier vierden we ook een beetje haar verjaardag (cadeautje komt nog). Nancy had op ons blog de worstjes in bier gelezen en dit leek haar wel wat voor de familie. Was inderdaad een succes, zie blog April.                                      
Verder hebben we koffie-kebabs gemaakt een recept van Marc en Thaise garnalen.
Lekker met een geroosterde tomaten salade met feta en watermeloensalade met munt. En dit keer had ik zin om weer eens een lekker brood te maken. Een foccacio met drie toppings, natuurlijk een recept van Jamie Oliver.



Het deeg maak je met 400 gr witte bloem en 100 gr Semolina (griesmeel). Dit meng je met gedroogde gist (een zakje), een 1/2 el basterdsuiker en 300 ml lauwwarm water. Goed mengen en kneden. Dan een uurtje laten rijzen onder een theedoek. Ondertussen maak je de toppings. 1x rode uien zachtjes gebakken in basilicumazijn met tijm, 1x halve kerstomaatjes omgeroerd met olijfolie en basilicum en 1x stukjes feta, rood schimmel kaas en geraspte Parmezaanse met rozemarijn. Na een uurtje rijzen, kneed je het deeg nog even kort en maakt er een plat brood van. Beleg de foccacio met de toppings en bestrooi met wat grof zeezout en laat weer een half uurtje rijzen. Bak het brood daarna af in een oven op 180 gr C een half uur. Dit brood heeft geen kruidenboter nodig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten