dinsdag 12 juli 2011

BBQ weekend zaterdag

Het was er natuurlijk wel het weekend voor, heerlijk weer en bijna vakantie. JeeWee begon al goed, zie vorig blog, met gevulde Jalapeno's. Maar er moet ook nog een hoofdgerecht gemaakt worden. We hadden zaterdag 's morgens afgesproken met onze goede vrienden en eetmaatjes, Paul en Marijke. Samen, tijdens de koffie, de kookboeken en Delicious doornemen op zoek naar lekker eten. Marijke en ik hadden hetzelfde idee: kwartels. Dus op weg naar Chateaubriand in Heemstede. Eigenlijk moet je alleen naar deze slager gaan met een goed gevulde portemonnee. Daar ligt zoveel lekkers, dat je echt streng moet zijn tegen jezelf: "Nee, we hebben echt niets nodig". Dit keer hadden ze net iets nieuws, een gekoelde rijpingskamer waar je een blik in kon werpen omdat het tevens de vitrine/etalage was. In de rijpingskamer ligt rundvlees van heel veel verschillende boerderijen uit de Hooglanden van Schotland. De moeite waard om een keer te gaan kijken. Jammer, dit keer wilden we alleen kwartels.



Het recept komt uit de Delicious (als je van koken houdt, is dit tijdschtift echt een must). Per persoon neem je een kwartel, die vul je met rijpe vijgen geweekt in port, daarna wikkel je de kwartels in spek of bacon (gekocht op de markt in Haarlem). De kwartels gaan dan op de BBQ voor ongeveer 20 minuten (direct gegrilled, maar wel met de deksel erop), wel steeds draaien. Heerlijk!!!!
Wij hadden er een caponatasalade bij gemaakt. Courgette, aubergine, rode ui, tomaatjes roosteren en omscheppen met een dressing en kruiden.
                        

Geen opmerkingen:

Een reactie posten