woensdag 18 mei 2011

Knoflook-rozemarijn frietjes

Op de Adventures in Cooking blog had ik laatst een mooie manier gelezen om frietjes te maken (zonder friteuse, want die hebben we niet :) ). Het is heel simpel, niet te vet en erg lekker.


Neem 1,5 kilo ierappels (ik had op de Botermarkt in Haarlem de Agria soort gekocht. "De aardappel vor uw frietjes mijnheer", zei de marktkoopman), schil ze, was ze en droog ze af. Snij in frieten.
Neem 4 tenen knoflook, 4-6 takjes rozemarijn (beiden gehakt) en flink wat olijfolie. Mix dat dooreenander en laat een uurtje staan om de smaken aan elkaar te laten wennen.

Verwarm de oven op 230 graden Celsius. Als die is opgewarmd bedk je een ovenplaat met bakpapier. Meng de frites met het olie-knoflook-rozemarijn mengsel en leg de frietjes op de ovenplaat. Doe minstens een half uur in de oven, maar tsjek en keer de frites regelmatig zodat ze niet verbranden. Mijn eerste ervaring is dat ze een bietje slap waren, niet zo knapperig als uit de frituur. Maar de smaak was errug lekker!!!! Denk er een entrecootje of biefstukje bij en je bent het baasje!!

1 opmerking:

  1. Lekker frietje;-) Ga ik eens proberen..maar dan op de webert of in frituur...

    BeantwoordenVerwijderen