zondag 12 december 2010

Marjolein's nasi

"Mam, ik moet nog wel leren hoe ik nasi moet maken als ik op mezelf ga wonen". Nu is nasi maken niet zo moeilijk, maar iedereen doet dat op z'n eigen manier en Laura en Janet vinden natuurlijk de nasi van hun moeder het lekkerst net zoals ik vroeger de nasi van mijn moeder het lekkerst vond. Ik gebruik basmatirijst, een bami/nasipakket groente van AH en 2 schouderkarbonades en 2 speklapjes. Ik bak het vlees bruin en gaar in een beetje boter. Daarna snijd ik het pas in stukjes. De rijst kook ik gaar en laat ik een beetje afkoelen. Verder snijd je de peper in kleine ringetjes, nadat de zaadjes zijn verwijderd. Ik bak de groente aan in een wok samen met de stukjes vlees, dan voeg ik de rijst toe en een zakje kruidenmix nasi van Conimex. Het geheel laat ik dan op een zacht pitje door elkaar trekken. O, ja de taugé uit het groentepakket voeg ik pas op het laatst toe, zodat die lekker knapperig blijft. Bij de nasi bak ik nog een eitje en banaan. En natuurlijk kan de nasi niet zonder satésaus.

Fruit een uitje en een teentje knoflook in een beetje olie, dan voeg je komijnpoeder, serehpoeder en gemberpoeder toe, plus sambal naar smaak en een kleine schepje bruine suiker. Als het geheel lekker begint te geuren, voeg je een scheut ketjap toe. Dan verdun je de smurrie met een kopje water en roer je er de pindakaas door, meestal 3 tot 4 eetlepels. Je merkt vanzelf na het mengen of je nog water of pindakaas toe moet voegen. Serveer de nasi met atjar, seroendeng en kroepoek. Laura gewoon vaak maken en dan wordt de nasi steeds lekkerder.

1 opmerking: