zondag 19 december 2010

Barcelona, por favor!

Wat is dat toch een magnifieke stad, Barcelona! Ik moest (heel erg!) er zijn voor een cursus GAMP. Mar stelde voor mee te gaan. Had ik natuurlijk geen bezwaar tegen, hartstikke gezellig. De curus zal ik jullie besparen, maar een paar leuke plaatjes van Barcelona moet ik toch delen. dit keer alle gebaande paden gemeden (behalve die gave kleren van Desigual) en alleen rondegedwaald door wijken waar wij nog nooit eerdere waren geweest. Zo kwamen we in El Born, Gracia, het havengebied met het uberstoere West hotel (wat een uitzicht van de 25ste verdieping!).
Marjolein was tijdens mijn cursusdagen ook aan het zwerven geslagen en naar het Picasso museum en het Palau de la Musica geweest. Stukkie cultuur is niet onbelangrijk.
Natuurlijk ontbrak het niet aan lekker eten. De Baskische pincho taverna's zijn erg leuk, en de hapjes zijn lekker. Zo is er bijvoorbeeld Sagardi in El Born (http://www.sagardi.com/) en Irati ergens naast de Rambla.
Wat te denken van de overdekte markten? Per toeval liepen we Mercado San Jose binnen....een overdaad aan vissen en schaaldieren, kleine artisjokken en piment de padron(waar koop je die in NL?).
,
Zoals altijd waren wij ook dit keer weer(!) op zoek naar dat "sardine-barretje aan de haven" waar we tien jaar geleden ofzo eens toevallig binnenliepen. Alleen de gedachte aan de heerlijk gefrituurde sardientjes doet ons watertanden! Na ruim twee uur zoeken hadden we de moed al bijna opgegeven totdat iets onze aandacht trok...."nog eventjes dit straatje in" en daar was het. Als een godswonder openbaarde zich het leukste barretje van Barcelona: La Plata. Wat een feest! Binnen was niets verandert drie soorten vino (tinto, rosado en blanco) uit een vat en...die goddelijke sardines die je met kop en kont opeet! Spaanse mannen aan de bar, een paar toeries aan de tafeltjes. Rust en genieten. Alsof er geen wereldstad om je heen aan het gonzen is!
Tsjek ook bijgaande link voor de plaatjes (Picassa - Barcelona).
Hasta la Vista, amigos!!

1 opmerking:

  1. OwOwOw wat een ellende;-) ziet er lekker uit...ook erg vervelend voor Marjolein...zwerven door Barca... zie je snel...ciauww

    BeantwoordenVerwijderen