zondag 12 december 2010

Eindelijk!! Winter Weber.... :)

Gisterenavond heb ik het gewoon weer geprobeerd! Indirect grillen op de Weber. Daar hadden we hem tenslotte voor aangeschaft: om in de winter te kunnen grillen direct of, gezien de temperatuur, indirect. Dat laatste lukte nog niet echt. Tot gisteren: de Ecobrasa Firestarter schiet te hulp.
Het is wel donker hoor om half zes, de zaklantaarn kwam er dan ook aan te pas om te zien of het allemaal goed ging!!

Wats gebeurt? Neem lekkere verse kruiden (munt, peterselie, tym, oregano) en snij ze fijn totdat je twee handen kruiden hebt. Vier tenen knoflook, een ansjovisfilet, 3 plakken pancetta, 80 gram in stukjes gebroken boerenbrood (neem een lekker bruin donker brood), half handje pijnboompitten, half handje goene olijven en wat zout en peper. De hele mikmak in de foodprocessor malen tot een mooie fijne bal vulling voor..... 500 gram lamsbout. Vullen, dichtbinden en rozemarijn eromheen binden.

In lekbakje aardappeltjes met knoflook, laurier en olijfolie mengen. Vergeet het zeezout niet!! Dat bakje leg je midden in de BBQ, rooster erboven, vlees erop, deksels dicht en lekker een uurtje of 1- 1 1/2 laten schroeien en braden. Na drie kwartier begin je het vlees te verwennen met wat rode wijn, beetje bedruipen (ik gebruikte een superwijn van de Sangiovese druif) en dat doe je dan elk kwartier. Bedenk eens wat dat met je je jerdappels doet :O.
Met dank aan de goeroe http://broadcastmarc-grilladventures.blogspot.com/ voor het geduld om steeds maar weer uit te leggen hoe indirect grillen opgestart moet worden.

1 opmerking:

  1. Wat een mooie lamsbout JW... ziet er zeer goed uit!! Blij dat de ecobrasa starter goed werkt;-)

    Greetzz..

    Marc

    BeantwoordenVerwijderen