zaterdag 2 oktober 2010

Crostata di Fichi

De vijgen zijn  ruim voorhanden dit jaar!! Onze turkse supermarkt verkoopt de lekkerste. Rijp, zoet en geurig. Ik wilde daar iets lekkers mee gaan doen. En wat is er dan mooier dan..... een vijgentaart! Het was een hele klus: eerst een taartvorm van kruimeldeeg maken (voor mij toch alweer een uurtje werk). En dan de "frangipane". Dit is een beslag op basis van gemalen amandelen (250gr), bloem (50gr), ongezouten roomboter (250gr), suiker (250gr), 2 losgeklopte eieren en vanille. Ik heb er nog een scheut goede grappa aan toegevoegd, om de Italiaanse smaken te versterken.
De frangipane wordt in de taartvorm gegoten. De vijgen zijn onthoofd en aan de bovenkant met twee dwarssneden ingekerfd. Druk zachtjes tegen de onderkant zodat het prachtige vruchtvlees een beetje naar buiten puilt. Duw de vijgen in de frangipane. Prachtig om te zien ga ik je vertellen. De taart is nu bijna klaar om in de oven (180 graden) te zetten. Nog even wat suikerwater erover sprenkelen, un peu amandelschaafsel. Dan ruim een half uur in de oven. Haal de taart, wanneer eea mooi begint te kleuren en te geuren uit de oven en laat het 30 minuten rusten.
Wij hebben er een rustig glaasje Miltonduff cask strength bij gedronken. Fabelhaft!!

1 opmerking:

  1. Das een lekker taartje gast...wil ik ook wel eens maken....op de Webert...
    Ziet er top uit!!

    BeantwoordenVerwijderen