zondag 3 oktober 2010

The Whisky Kitchen (II)


Na het voorgerecht met de vijgen en cabrale kaas, had ik een hoofdgerecht gemaakt met Sockeye zalm. Mooie rode kleur en een heerlijke visgeur heeft die zalm toch!

Het recept is niet te moeilijk. Snij twee plakken mooie bacon in kleine stukjes, uitje erbij, even aanbaken in boter en olijfolie. Na 2 minuten fijn gesneden dragon (wat heeft dat kruid toch een heerlijke bedwelmende geur!!), flink wat citroensap en evenzo flinkwat Glencoyne Whisky toevoegen. Even doorkoken. Leg de zalmfilets in folie en voeg de mix van hierboven toe. Nog wat amandelschaafsel (wel ff van tevoren aanbakken). Vouw de alufolie toe en leg ze in de oven van 200 graden gedurende 15-20 minuten. Ondertussen yerdappels en spinazie gekookt (het blijft tenslotte een Brits gerecht he..), niet zo spannend as de vis moet ik toegeven. Uiteindelijk hebben we heerlijk gegeten, klein glaasje Limburgse Pinot Gris erbij. Plaatjes zijn niet zo great, maar de smaak was erg goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen