zondag 22 april 2012

Vis op de BBQ met groene asperges




Je kan niet genoeg tijm hebben in je tuin

Met een dochter (scrollen naar de aflevering van 13 april), die een "asperge" speelt in een toneelstuk op de Floriade in Venlo, word ik getrikkerd om asperges te eten (zie ook voorgaand recept). Nu vind ik groene asperges lekkerder dan witte, ze zijn knapperiger en je hoeft niet moeilijk te doen met schillen. Dit gerecht wordt gemaakt met verschillende soorten vis. En waar kun je lekkere vis kopen? Wij kozen voor de Lindenmarkt in Amsterdam, een markt midden in de Jordaan. Allereerst op zoek naar koffie, dit keer zonder appeltaart. De Lindenmarkt heeft 2 mooie viskramen bij de één kochten we 2 kleine rode mul filets en 1 pijlinktvis. En bij de ander 2 zeebaarsfilets en 2 coquilles. Er zijn voldoende groentenkramen voor de asperges. Daarna was het zoeken naar een Italiaanse kaas (Fontina), die ik morgen nodig heb in een ander gerecht. Daarvoor moesten we toch naar de Noordermarkt (een biologische markt) om de hoek van de Lindengracht. En dan lunch op de Haarlemmerstraat, want daar hebben ze lekker bier.






Maak de pijlinktvis schoon. Je kan schoongemaakte inktvis kopen, maar dan worden de tentakels altijd verwijderd, terwijl die nou ook zo lekker zijn. Rooster de asperges gaar op de bbq en houdt ze warm in de oven. Rooster daarna de vis gaar in gedeelten. Meng olijfolie, een beetje citroensap, verse tijm en een fijngesneden rood pepertje door de groente en vis op je bord. En dat is alles, maar het smaakt heerlijk.



2 opmerkingen:

  1. Leuk hoor, de dochter die een "asperge" speelt! Ik hou van asperges! Iets minder van pijlinktvis!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Pijlinktvis is echt heel lekker. moeten snel weer samen afspreken.

      Verwijderen