Meng 1 gehakte ui, 2 gehakte tenen knoflook, 2 tl geraspte verse gember, 4 el gehakte pinda's, 1 el zoete chilisaus en 1 el donkere sojasaus in een keukenmachine tot een grove pasta. Roerbak de pasta 2 minuten in een koekenpan en voeg dan 300 tot 400 gr mager varkensgehakt toe. Roerbak het bruin. Roer er 25 gr bloem door en een halve geraspte winterwortel en 250 ml kippenbouillon. Breng aan de kook en laat eventjes zachtjes doorpruttelen tot het ingedikt is. Voeg 4 el dikke kokosmelk toe en laat het mengsel iets afkoelen.
Neem een muffinvorm en vul elk gat met een uitgestoken rondje bladerdeeg. Vul de vormpjes met het gehaktmengsel.
Bestrijk de randjes met een losgeklopt ei en dek de vormpjes af met een bladerdeegdekseltje. Bestrijk de bovenkant met ei. Bak de taartjes 25 minuten in de oven op 190 grC. Lekker met sla en extra chilisaus.
Ziet er erg naar uit Marjolein! Deze ga ik zeker opschrijven en uitproberen.
BeantwoordenVerwijderenJha lekker....heb de nieuwe delicious liggen....zoek m ff op....+1.... zeker maken;-)
BeantwoordenVerwijderenMmmmmmmmmmmmmmmm!
BeantwoordenVerwijderenMmmmmmmmmmmmmmmm!
BeantwoordenVerwijderenmmmmmmm.......lekker en bedankt!
BeantwoordenVerwijderenGroet, Edith
Lekker hoor!
BeantwoordenVerwijderen