zondag 18 november 2012

Speculaastaart

Na lange tijd weer eens bijeenkomst met intervisiegroep van de Esanopleiding. Dit keer geen lunch, maar koffie met iets lekkers. En wat past er beter in deze tijd dan speculaas. De taart is vrij simpel te maken maar erg lekker.
 

 
Maak een deegbal van 250 gr bloem, 100 gr donkere basterdsuiker, 3 el speculaaskruiden, een mespuntje zout en 175 gr koude boter in blokjes. Verpak het deeg in plasticfolie en laat een half uur rusten in de koelkast. Bekleed dan een lage ingevette taartvorm met het deeg. Meng in een kom 300 gr amandelspijs met 125 ml creme fraiche en 1 ei. Verdeel dit mengsel over de deegbodem. Beleg met een laagje gewelde abrikozen en strooi er tenslotte geschaafde amandelen over. Bak de taart 40 minuten in een oven op 175 grC. Heerlijk.

1 opmerking: