zondag 22 juli 2012

Italiaans jachtschotel

Eindelijk vakantie. De laatste weken waren zo druk en chaotisch met afscheidmusicals, schoolkamp, afronden van een schooljaar, dat het koken er een beetje bij inschoot. Een paar avonden makkelijk of een pizza-avond op school, een salade en het weer hielp ook niet mee.
Maar nu nog even het laatste recept voor we op vakantie gaan. Een lekker gerecht van Gino d'Acampo.

Smoor 1 grote gesnipperde ui, 70 gr kleine champignons (gehalveerd) in 10 minuutjes gaar. Voeg dan 500 gr rundergehakt toe en zout en peper. Rul het gehakt in 5 minuten gaar. Doe er een klein scheutje rode wijn bij en laat het gehaktmengsel 10 minuten sudderen. Voeg dan 1 blikje tomatenblokjes uit blik toe (ik heb verse tomaten gebruikt, lekkerder) en wat basilicumblaadjes. Laat dan de saus 30 minuten op laag vuur sudderen. Kook ondertussen 700 gr zoete aardappelen gaar en maak er puree van met 100 gr Parmezaanse kaas erdoor. Schep de vleessaus in een ovenschotel of  in 1 persoonsovenschaaltjes. Verdeel daar de puree over en strooi er nog wat Parmezaanse kaas over. Zet de schaal(tjes) 20 minuten in de oven tot de bovenkant knapperig is. Lekker met een salade.
 


 

Wil je ons volgen op onze vakantie, log dan in op www.marenjeewee.waarbenjij.nu
we proberen hier een reisverslag bij te houden en foto's te plaatsen. als je, je op de site aanmeldt, krijg je vanzelf een bericht als we iets geplaatst hebben.

1 opmerking:

  1. Gisteren gegeten........mmmm....heerlijk! en Vakantie gevoel!

    BeantwoordenVerwijderen