zondag 18 september 2011

VakantieBBQ

Vakantie betekent lekker eten en vooral veel bijzondere dingen. Wij hadden ons dus al een tijdje verheugd op onze vakantie naar Bretagne en wat voorbereidingen getroffen i.v.m. BBQ'en voor de tent. De meeste recepten zijn niet moeilijk en ontzettend lekker.
In de supermarkt of bij de slager hebben we lekkere hamburgers gekocht, die we ingesmeerd hebben met een kruidenmengsel. We hadden een aantal kruidenmengsels meegenomen van huis. Hierbij grote tomaten doorgesneden en aan beide zijden roosteren, totdat ze zacht zijn. De laatste minuten een paar plakken lekkere kaas mee laten smelten op de tomaten. Franse tomaten zijn lekker zoet.


Witlof overlangs halveren en roosteren op de BBQ. Als de witlof gaar is, kun je de blaadjes voorzichtig van elkaar loshalen en er een salade van maken samen met partjes geroosterde nectarines en uitgebakken spekjes en een dressing.

Bij de witlof salade hebben we spiesen geroosterd met coquilles, waar verse kruiden en broodkruim overheen gestrooid is.
Meng wat tabasco door mayonaise en je hebt een lekker sausje.

Ook niet moeilijk, zijn spiesen met stukjes zeewolf, langoustines en blokjes brood. Het geheel omwikkeld met plakken ontbijtspek en besprenkeld met olijfolie met citroenrasp en een kleine gesneden Spaans pepertje.


Lekker met geroosterde trostomaatjes.


Naast vis hebben we ook een paar keer vlees gegeten. Heerlijke karbonaadjes met courgetteplakken. De karbonaadjes lekker ingesmeerd met rub.

Of die keer dat we lamskarbonaadjes hebben geroosterd met een tortilla. Lekker met couscous en geroosterde courgette en feta.


En de malse steak waarin de inkepingen opgevuld waren met ansjovis en knoflook.
Lekker met een salade van venkel, komkommer, radijsjes, olijven en paprika.

Maar de vis bleef trekken. Bretonse sardines. In Bretagne kun je ze als filet kopen. Wij hebben ze ingesmeerd met olijfolie met fijngesnipperde groene pepers erdoor. Er is maar 1 nadeel aan dit gerecht, sardines blijven snel aan het rooster plakken, dus dat is voorzichtig draaien. Maar het smaakt verrukkelijk.
Bij de sardines hadden we een "patisson" in blokjes geroosterd. Een lekkere groente, hij lijkt qua smaak een beetje op pompoen en courgette.

En "last but not least" zalmforel gekruid met een lekkere rub samen met geroosterde gele courgette en tomaten met verse kruiden.
We hadden onze Weber BBQ meegenomen (daar kun je op grillen, maar ook bakken), JeeWees speciale koekepan en "rubs" en de Sweet Baby Ray's BBQ-saus, meer niet. Alle ingredienten hebben we in Bretagne gekocht en we hebben heerlijk gegeten. Ons gaspitje is alleen gebruikt voor het theewater 's morgens.1 opmerking:

  1. Sooooooooooooowwww!!! Ik ga ook eens met jullie mee op vakantie :0 :P

    Rowin

    BeantwoordenVerwijderen