zaterdag 12 februari 2011

Jamie's karbonades

Een beproefd recept uit Jamie Oliver's "The Naked Chef is terug". Gebraden varkenskarbonades met pastinaak, peer en boodsaus met munt.
Een toprecpt voor 4 personen!! Kan niet anders zeggen. Koop vier superbeste varkenskarbonades (middenrib is lkkr vet en zeer smakelijk!), maak een marinade van 2 flinke handen geneusde rozemarijn, 6 tenen gekneusde knoflook, flink olijfolie, en sap van 2 citroenen plus de schil ervan (ook even fijnstampen). Leg daar de karboos in (minstens een uur, liefst 5 of 6 :)))) ).Maak van drie volle handen verse munt, een handvol stukjes brood, olijfolie, zout, zwarte peper, 2 eetlepels groffe mosterd en wat rode wijn azijn een smeuiige mix. Laat dit gewoon even aan elkaar wennen.
Daarna: snijd 3 pastinaken in zeer grove stukken, doe hetzelfde met de 3 peren (verwijder wel de klokhuizen) en een stuk of wat aardappels (in schil). Leg alle groenten in een forse ovenschaal. Verwarm de oven voor op 220 graden C.
Dan...leg de karbonades bij de groente, voeg een flinke scheut olijfolie toe naast de marinade. Erg lekker is het om de citroenstukken ook in de ovenschaal te doen. Mis de inhoud van de schaal zodat alles doordrenkt is van olie en marinade. Braad het geheel minstens 45 minuten in de oven (af en toe wel omscheppen, anders verbrand het mssn) tot max een uur.
Dien op en adviseer je gasten de broodsaus op het vlees te smeren. Glaasje stevige rose erbij en het feest is compleet!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten