zondag 31 oktober 2010

Winkelen

Elke zaterdag moet de beslissing vallen waar we ons eten voor het weekend zullen kopen. Gaan we naar Amsterdam, naar de Noordermarkt of de biologische markt bij de Waag of naar de Haarlemmerdijk/straat, of gaan we naar Santpoort, naar poelier Offenbach en naar de kaasspecialist l'Amuse, of gaan we naar Haarlem, naar Marqt op de gedempte Oude Gracht of naar de markt op de Grote markt, waar een marktstraatje is met allemaal culinaire stalletjes (Italiaanse kaas en worst, wilde paddestoelen, Engelse pasteien, Engels Berford vlees). En dan heb ik het nog niet over de slager in Heemstede (Chateaubriand)  en de biologische winkel in Baambrugge (Lindenhof). Afgelopen zaterdag viel de keus op Santpoort, want het wildseizoen is weer begonnen. In de Delicious van november stond een recept met hertenbiefstuk geflambeerd met Schotse whisky (Maccallan) en Schotse blauwader kaas. De biefstukjes werden gebakken en de jus werd afgeblust met Schotse whisky. Flamberen blijft een enge bedoening dus JeeWee ging voor de zekerheid met de pan naar de tuin. Bij de biefstukjes had ik savooiekool gemaakt met peer, walnoten en Schotse kaas. Daarnaast had ik tijd gehad om brood te bakken, foccacio met grof zout, rozemarijn en walnoten. We hadden besloten om een keer 's middags warm te eten, zodat we 's avonds rustiger naar Studio Sport konden kijken. Ik moet zeggen, het is wat vreemd maar mij bevalt het wel.

1 opmerking: