maandag 16 augustus 2010

Fegato al burro, salvia pepe

Er zijn mensen die gruwelen van orgaanvlees, maar wij vinden het heerlijk. Dus als we met z'n tweeen zijn, dan maken we gebruik van de gelegenheid. Dit keer een gerecht van Gino DÁcampo uit zijn boek Magnifico. Alleen al de aanblik van deze sexy Italiaan op de kaft, maakt dat je dit kookboek wilt hebben. Kalfslever met zwarte peper, boter en salie. Kalfslever kopen bij de slager stuit vaak al op problemen, de meeste slagers hebben kalfslever alleen in de diepvries. Nou is kalfslever vrij snel ontdooit, dus met een glas wijn in de tuin is dat geen probleem. Het gerecht is verder vrij simpel maar verrukkelijk. Het lekkere komt natuurlijk ook van het bakken in gezouten roomboter en de salie uit de tuin. Het geheel wordt vergezeld van een salade en geroosterde tomaatjes.
Het recept (voor 2 personen):
16 troskerstomaatjes
2 sneetjes ciabatta
bloem
2 plakken kalfslever
gezouten boter
8 verse salieblaadjes
zeezout
versgemalen peper

De tomaatjes worden in een ovenschaal 10 minuten geroosterd in de oven, besprenkeld met zeezout, peper en olijfolie. De sneetjes ciabatta worden geroosterd. De kalfslever wentelen in de bloem en kort bakken in de roomboter. Daarna de salie bakken in de roomboter, bestrooien met peper en zout. De lever wordt geserveerd op de ciabatta en overgoten met de salie en boter.
Wij hebben gesmuld.

3 opmerkingen:

  1. Potver.....zijn mooie plaatjes;-) Lat ligt weer hoog....Lever en zo is idd niet mijn ding maar ziet er top uit....Nu nog ff op twitter en dan is het feest compleet...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat leuk dat jullie mij hebben uitgenodigd!
    Natuurlijk ben ik geiinteresseerd, maar over de lever moet ik nog even nadenken. Wij zijn hier niet zo'n liefhebber van.
    Plaatsen jullie er nog veel meer foto's bij van de vakantie? Ben erg benieuwd. Smaakt naar meer om in de stijl van de site te blijven.
    gr. Wilma.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Recepten fotografiëren: het zit er lekker uit. Denken jullie ook in de toekomst foto's te koken.

    BeantwoordenVerwijderen