Ik moet een ding zeggen: onze Keurslager in Winkelcentrum t Paradijs (wie verzint zo'n naam? Ik moet met de bus naar het paradijs, hoe laat rijdt die vanaf het station? Huh......?) is echt heel goed bezig qua vleesch. Steeds ligt er weer iets nieuws in de vitrine. Vanglap, gildehoen, picanha of zoals gister skirt steak. Er zijn talloze gerechten denkbaar, maar mijn "bible" van Steven Raichlen gaf het volgende recept:
maak de BBQ klaar op hoog temperatuur. Kruid de skirt met voldoende zout en peper. Vet de grill in met olie en leg het vlees erop. Afhankelijk van de dikte 7-10 minuten aan elke kant of omenom totdat de kerntemperatuur 50 graden C is (dan is het rare :) ).
Leg na het braden het vlees in en mengsel van 10 eetlepels fijne olijfolie, 2 takjes rozemarijn, 10 blaadjes salie en een teen knoflook (alles fijngehakt) gedurend een minuut of 5-10.
Daarna met de draad snijden.
Serveer met een aangemaakte salade van groene asperges, doperwten (beiden geblancheerd), en gegrillde paprika. Major Yummie!!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten