maandag 4 februari 2013
Geroosterde peperfrittata
Echt een heerlijk recept, maar wel goed gepeperd. Je moet ervan houden.
De hoeveelheid is voor 2 personen.
Neem 4 rode pepers en 1 groene paprika. Prik deze met een scherp mesje in en rooster ze zwart in de oven, in een grillpan of boven een gasvlam. Doe ze als ze gebakerd zijn in een kom en dak af met plasticfolie. Na 10 minuten kun je dan zo het vel verwijderen. Verwijder de zaadjes en scheur de pepers en de parika in reepjes. Doe de reepjes in een kom samen met 1 el rode wijnazijn, een scheut olijfolie en verse fijngehakte peterselie. Laat even marineren. Klop ondertussen 5 eieren met een handvol geraspte Parmezaanse kaas, flink wat fijngehakte peterselie, zout en peper. Verhit wat olijfolie en wat boter in een koekenpan, voeg de helft van de gemarineerde pepers/paprika en een fijngehakt teentje knoflook toe. Bak het geheel even en schenk dan de eieren erbij. Verkruimel 50 gr feta erover. Als het ei begint te stollen vooeg dan nogmaals 50 gr feta toe en de resterende pepers/paprika. Bak zachtjes tot het ei gestold is (je kan de pan ook 5 minuten in de oven zetten op een hoge stand).
Lekker met een frisse rucola salade, als tegenhanger voor de hete frittata.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Klinkt op zich lekker behalve dan de pepers en paprika. Waarmee zou je het kunnen vervangen denk je?
BeantwoordenVerwijderenX Nancy
Heter dan in Bhutan wordt het niet!
BeantwoordenVerwijderen@Nancy ik maak m wel eens met garnalen citroen en koriander.... ook erg lekker..
BeantwoordenVerwijderen