Bepakt met vis, olijven, kip, bloemen, lekker brood en kruiden terug naar huis.
Maak een kruidenmengsel van 2 tl geraspte gember, 1 tl komijnpoeder, 1 tl kurkuma, 1 tl gerookte paprikapoeder (smaakt net even anders dan gewone paprikapoeder), 3 el fijngehakte peterselie, 1 tl geraspte citroenschil, 1 tl zout, het sap van de citroen en 3 el olijfolie. Schenk dit over de stevige witvisfilet (wij hadden gekozen voor zeewolf). Terwijl de vis even marineert, kun je de broodsalade maken.
Scheur 4 sneetjes lekker brood in stukjes en schep dit met 2 el olijfolie op een bakplaat door elkaar en rooster het brood in 10 minuten in de oven op 180 grC. Keer af en toe. Rooster tegelijkertijd 1 gele paprika in vieren, zwart in de oven. Ontvel de paprika en snijd/scheur in reepjes.
Maak een salade van 250 gr kerstomaatjes (gehalveerd), 1 kleine rode ui in dunne ringen, 4 el gehakte peterselie, een handvol gemengde slablaadjes, 1 avocado in stukjes, de gele paprika reepjes, 6 gehakte ansjovisjes uit het zuur (boquerones) en de broodcroutons.
De dressing van olijfolie, rode wijnazijn, 1/2 tl gerookte paprikapoeder, zout, peper en 1 teentje knoflook fijngehakt schenk je er pas over aan tafel.
Bak nu de vis in een licht ingevette koekenpan tot goudbruin en gaar.
Lekker met citroenpartjes erbij.
dank weer!! lekker!
BeantwoordenVerwijderen