dinsdag 7 februari 2012

Texels lam en Tomaten Tarte Tatin

 Sneeuw, koud, dus tijd voor winterbbq.    Gelukkig hebben we de Weber voor de winter bbq.

 Eerst even opwarmen bij de vuurhaard.
En bellen met Nancy in Amsterdam.
















Onze slager had Texels lamsvlees in de vitrine liggen en de lamskarbonades zagen er heerlijk uit. Misschien wel iets voor de BBQ. En dan samen met een tarte tatin van trostomaatjes.
Jan-Willem heeft de lamskarbonades gemarineerd in rum (van Cadenhead, 63 %) met olijfolie en roze peperkorrels, een gesnipperde ui, laurierblad, verse tijm en natuurlijk knoflook.  
 
Dan 2 keer 6 minuten aan elke kant op een gloeiendhete bbq.
 


Voor de tomatentaart, kook je 100ml water met 75 gr suiker in tot een lichte siroop. Vet een tarte tatin vorm in met olijfolie en knoflook. Schenk hier de siroop op met wat verse tijm. Halveer een stuk of 30 trostomaatjes en leg ze met de snijkant naar beneden in de vorm.
 
Dek af met bladerdeeg en bak de taart 30 minuten in de oven op 200 gr C. Als de taart klaar is, moet hij omgedraaid worden op een groot bord.
Echt BBQ'en kan ook in de winter.

3 opmerkingen:

  1. Kan het ook met een gewone bbq? ipv een winter bbq?
    Anders zou ik er graag informatie over hebben; een weber???????
    De gerechten zien er voortreffelijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik gebruik in de winter altijd de Smokey Joe van Weber. Dit is een metalen BBQ. Onze andere BBQ is van beton en die gaat zeker kapot wanneer ik die opstook in deze vrieskou.
      Als je meer wilt weten moet je even mailen.
      Leuk dat je onze gerechten er goed uit vindt zien.

      Verwijderen
  2. Jullie zijn ook echt wel een beetje prettig gestoord.
    Maar wat zullen jullie genoten hebben van het eind resultaat. Ik ga het een keer uitproberen als het buiten boven de 18graden is.
    Groetjes hanneke

    BeantwoordenVerwijderen