Ik heb er dit weekend 3 gebakken, 1 voor onszelf, 1 voor bij de voetbalwedstrijd PSV-Ajax en 1 voor mijn zus (bijkomend van de operatie). Hij was heerlijk en ik ga hem zeker vaker maken.
Maar de appels waren nog niet op, dus ook 's avonds dan maar een gerecht met appels.
Varkenskarbonade met mosterd en appel. Snijd 1 kg appels in plakjes (geschild en zonder klokhuis) en leg ze in een ingevette ovenschaal. Bak de appel 15 minuten in een oven op 200 gr C. Bak de karbonades (zout en peper) bruin in 10 minuten in 2 el boter. Probeer aan lekkere karbonades te komen en niet die droge van de supermarkt. Leg de karbonades op de appels. Blus het bakvet met 1 dl witte wijn of cider, een beetje inkoken en over de karbonades schenken. Meng 2 1/2 dl slagroom met 2 el Dijonmosterd en 1 el grove Zaanse mosterd en schenk dit over de karbonades. Bak alles nog 15 minuten in de oven. Lekker met aardappelpuree.
Maar de appels zijn nog steeds niet op, dus er moet nog meer verzonnen worden!
Lekker appelig..... kom je volgende week bij ons...ga ik kijken of ik Wagyu kan krijgen..
BeantwoordenVerwijderen