zondag 4 mei 2014

Mexicaanse entrecote

Onze slager had van het weekend heerlijke entrecotes in de vitrine liggen, dus daar hadden wij wel zin in. Lekker in een pittige marinade en dan gegrild.
Meng voor de marinade: 1 fijngehakte teen knoflook, 1/4 tl paprikapoeder, 1/2 tl komijnpoeder, 1/2 tl gedroogde oregano, 1 tl limoensap, 1 el olijfolie en wat zout en peper. Wentel de entrecotes door de marinade en zet 2 tot 3 uur apart.


Meng voor de salsa: 3 bosuitjes in ringetjes met blaadjes van een bosje peterselie (koriander), 2 el jalapenopepers (uit pot) kleingesneden, 3 rijpe tomaten in stukjes, 2 el rode wijnazijn en 6 el olijfolie. Voeg wat zout naar smaak toe. Zet de salsa ook apart.

Maal 2 rijpe avocado's, 1 rode peper, beetje peterselieblad, 1 el limoensap, 1 tl komijnpoeder en 1/2 tl zout tot guacamole.

Gril de entrecotes aan elke kant 1 minuut op een hete grillplaat. Laat ze daarna nog 2 minuten rusten, losjes afgedekt met aluminiumfolie.

Lekker met stokbrood.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen