maandag 8 oktober 2012

Mosselen zijn heerlijk, maar je moet er wel zin in hebben. En eerlijk is eerlijk, wij vinden de kleine Bretonse mosseltjes lekkerder dan die grote Zeeuwse. Dit keer eens niet klaargemaakt op de traditionele manier: gekookt in wijn met een sausje en stokbrood. In een oude "Delicious" vond ik een recept uit Puglia waarbij de mosselen eerst gekookt worden en daarna met tomatensaus en pittig broodkruim de oven in gaat.

Kook de mosselen in een beetje wijn gaar. Laat ze dan een beetje afkoelen. Haal dan de helft van de schelp eraf en leg de andere helft met de mossel op een bakplaat.
Scheur 200 gr focaccia of ciabatta in grove kruimels. Bak het broodkruim in ruim olijfolie met 1 teentje knoflook en 4 gedroogde verkruimelde chilipepertjes tot goudbruin. Breng op smaak met zout en laat uitlekken op keukenpapier.
Bak dan in olijfolie een teentje knoflook (gehakt) en tomaten met sap uit blik 2 minuten, voeg dan 100ml witte wijn toe en laat de saus 10 minuutjes inkoken. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de saus over de mosselen en daarna het broodkruim. Bak de mosselen 5 tot 10 minuten in een oven op 200 grC. Bestrooi met gehakte peterselie. Lekker met gebakken aardappeltjes.
 

1 opmerking:

  1. ziet er goed uit!! lekker! leuk je gesproken te hebben!!

    gr liek x

    BeantwoordenVerwijderen