dinsdag 12 juli 2011

Jalapenos met spek

Vorige week op de NK BBQ had ik onder andere een zestal Jalapenos gekregen. Zaterdag was het moment er iets moois mee te maken. Vooraf Jalapenos zijn pepers, best wel heet! Als je van heet houdt...ze zijn ook lekker van smaak, anders dan de spaanse pepers die je bij Appie haalt.
Snijdt ze overdwars open, zodanig dat ze niet doormidden gekliefd worden. Worstel de zaadjes eruit en vul ze met een mengsel van knoflook,gedroogde tomaatjes en basilicum blaadjes (alle fijn gesneden), mon chou en geraspte cheddar. Zoek zelf een mooi evenwicht in de smaken. Omwikkel de gevulde pepers met het rookspek en grill ze gedurende een minuut of tien om en om. Een heerlijk voorgerecht, wat wel een fors glas Touraine Sauvignon vraagt :).


1 opmerking:

  1. Wouw, alleen al die foto's!!!!! Ik kom snel een keer mee-eten :D Groetjes, Rowin

    BeantwoordenVerwijderen