Ik kon natuurlijk niet wachten, dus ben ik meteen gaan zoeken naar het pasta gerecht met worst (zie 2 voorgaande blogberichten). Zeker nadat ik van een collega hoorde, dat haar dochter dit recept erg lekker leek. Dus Edith en Myrthe speciaal voor jullie.
Penne met verse worst. Je hebt nodig 4 Italiaanse worstjes (alternatief verse worst, braadworst, saucijsjes), een dikke plak pancetta in stukjes (alternatief gerookt ontbijtspek), 450 gr penne, 4 grote eidooiers, 1 dl slagroom of creme fraiche, 100 gr Parmezaanse kaas geraspt, geraspte schil van 1 citroen, verse bladpeterselie gehakt. Snijd het vel van de worstjes en verdeel het vlees in stukjes. Bak het worstvlees bruin in olijfolie en doe de pancetta erbij, laat die een paar minuten meebakken. Kook ondertussen de penne "al dente". Klop in een kom de eidooiers, de room, de helft van de geraspte kaas, de citroenschil en de peterselie door elkaar. Roer de penne door het worstvlees. Meng dan het ei/room mengsel door de pasta, maar verhit niet meer (anders wordt het roerei). Strooi de rest van de kaas erover. Maak op smaak met zout, versgemalen peper en een scheut lekkere olijfolie.
Het recept is een mix van een recept van Allerhande, Jamie Oliver, het restaurant in Umbrië en een eigen draai eraan.
Ik heb er een tomatensalade met basilicum en feta bij gemaakt. Heerlijk.
That salad at the bottom looks wonderful! Is that a lot of feta cheese on top? I certainly hope so :-)
BeantwoordenVerwijderenLooks very very nice;-)
BeantwoordenVerwijderen