woensdag 6 april 2011

Lente

 Het is lente en daar geniet ik van. Lekker in de tuin, zonnetje en een glas wijn. Nu is het een gewone doordeweekse dag dus moet je niet overdrijven. De "Delicious" van deze maand staat boordevol heerlijke recepten en ik heb er al een paar gemaakt. Vandaag de beurt aan asperges met zalm. Supermakkelijk. De groene asperges gaan 15 minuten in de oven op 220 gr C, met een flinke scheut olijfolie en zeezout en versgemalen zwarte peper. De zalmfilet wordt omwikkeld met 3 plakken pancetta en gaat na 15 minuten ook de oven in, bovenop de asperges en nog een scheut olijfolie eroverheen. Nu nog 10 minuten bakken en Klaar is Kees. Terwijl de zalm en asperges in de oven staan, maak je een sausje van een klein bekertje creme fraiche, 2 el mayonaise, geraspte limoenschil en sap van een halve limoen. Erbij hadden wij een salade met sla, komkommer, tomaatjes, feta en gebakken broodblokjes.

2 opmerkingen:

  1. Ziet er goed uit....maar waarom niet op de Webert;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ieder zijn specialiteit Marc. Ik de Webert, Mar de oven. Maar je hebt gelijk, dit had ook prima indirect gegrilled kunnen worden. De zomer is nog niet voorbij..... :)

    BeantwoordenVerwijderen