Uiteindelijk stond alles klaar for take off. Aan de slag met een pracht recept. Let op, simpel doch verukkuluk:
Maak een "marinade" van orange cut marmelade (4 el), sesamolie (1 el), balsamicoazijn (1el) en vijfkruidenpoeder (2 tl). Even goed mengen. Bestrijk daar twee mooie eendenborsten (met vel) mee in. Laat deze een uurtje of zo in de koelkast lekker aan elkaar wennen. :)
Daarbij hadden we lekkere groenten gesneden (rode paprika's, portabello's, courgette's) om te cue'en. Dus... de vaste BBQ aan (groenten, afgemaakt in een schaal met virgin oil en balsimico azijn) en de Weber (daar ging de eend op voor 25 minuten indirect barbecuen).
Nu kan ik aardig overweg met houtskool, en in zeer mindere mate met briquettes (hate!), maar met mijn nieuwste aanwinst: Ecobrasa blokjes (http://www.eco-logisch.nl/Details.asp?ProductID=2034) al helemaal niet. De Weber wilde niet doen wat ik wilde met die blokjes. De BBQ Guru Marco (http://broadcastmarc-grilladventures.blogspot.com/) nog gebeld, maar die liet afweten. De eendenborsten zagen er na 25 minuten nog niet eatable uit. Grrr. Dan maar op de vaste cue voor a good old time burn up!
Uiteindelijk werd het toch nog een suc6. De subtiele smaak van de marinade is in evenwicht met die van de eend. Met een mooi glaasje wit (Beaulieu, Colombard/ Ugni Blanc, 2009) was het best te "haggelen".
Toch een deukje in mijnBBQ zelfvertrouwen, er valt nog het e.e.a. t leren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten