donderdag 27 juni 2013

Burrito's met chipotle pepers



Gedroogde en gemalen pepersoorten zijn er in overvloed. Er zijn Jalepeno's, Habanero's, Madame Jeanette's, peper uit nepal (Timut), lange peper enzo door!
Ik vind de en nog lekker dan de ander. Onze kast staat er dan ook vol van. Mijn laatste aanwinst is Chipotle.

Een Mexicaanse peper die gedroogd is boven met rook! En dat ruik en proef je. De heerlijke rokerige geur trekt helemaal door het gerecht wat ermee gemaakt wordt. Gekocht bij Tjin's Toko in Amsterdam (fijn winkeltje trouwens, ze verkopen er de gekste dingen).
Ik heb een paar pepers fijn gesneden en er uit voorzorg de droge zaadjes tussen uitgehaald. Verder een in blokjes gesneden paprika, rode peper, half uitje, 2 teentjes knoflook en 300 gram HOH gehakt. In een koekenpan bakken tot het lekker geurt en bruin is.
Ondertussen burrito's opgewarmd in een ander koekenpan. Vullen en smullen! (En ja het was HOT, ben blij dat de zaadjes er niet nog inzaten)

 

 
 



zondag 9 juni 2013

Skirt steak

Ik moet een ding zeggen: onze Keurslager in Winkelcentrum t Paradijs (wie verzint zo'n naam? Ik moet met de bus naar het paradijs, hoe laat rijdt die vanaf het station? Huh......?) is echt heel goed bezig qua vleesch. Steeds ligt er weer iets nieuws in de vitrine. Vanglap, gildehoen, picanha of zoals gister skirt steak. Er zijn talloze gerechten denkbaar, maar mijn "bible" van Steven Raichlen gaf het volgende recept:
maak de BBQ klaar op hoog temperatuur. Kruid de skirt met voldoende zout en peper. Vet de grill in met olie en leg het vlees erop. Afhankelijk van de dikte 7-10 minuten aan elke kant of omenom totdat de kerntemperatuur 50 graden C is (dan is het rare :) ).
Leg na het braden het vlees in en mengsel van 10 eetlepels fijne olijfolie, 2 takjes rozemarijn, 10 blaadjes salie en een teen knoflook (alles fijngehakt) gedurend een minuut of 5-10.


Daarna met de draad snijden.
Serveer met een aangemaakte salade van groene asperges, doperwten (beiden geblancheerd), en gegrillde paprika. Major Yummie!!!